Omgeving

De Ardennen: een rijke natuurlijke omgeving

Wandelen met de hond in de ArdennenHet gevarieerde landschap en de pitoreske dorpjes maken de Ardennen tot een geliefd vakantieoord. De natuur biedt een breed scala aan mogelijkheden, van wandelen tot kanovaren en zelfs bergbeklimmen en speleologie. In en rond de dorpjes kunt u kamperen of in een luxe hotel overnachten.

Kijk voor meer informatie over activiteiten en overnachtingsmogelijkheden op:


De natuur beleven

Wandelen rond het stuwmeer in CooLe Baron ligt in de Ardennen in het dorpje Coo. De streek staat bekend om haar mooie natuur en vriendelijk karakter en leent zich daarom prima voor een vakantie of dagje uit. Je kunt overal heerlijke wandelingen maken, want er zijn veel routes uitgezet. Via onderstaande links kunt u korte of lange routes plannen. Ook in de heuvels rond Coo zijn enkele mooie wandelroutes uitgestippeld van 3 tot 20 km. Zoekt u een route die niet al te heuvelig is, dan is het voetpad rondom het stuwmeer van Coo ideaal. Het is een wandeling van 5 km, dus ongeveer een uur tot anderhalf uur. De weg is vlak en geasfalteerd, dat doet echter niets af aan de natuur, je loopt langs de rand van het bos en het stuwmeer.

Een andere route is de Route van de Hoogtes rond de Lienne en de Amblève. Hiervan is een mooie beschrijving in te zien via de volgende link: Route Sommets Lienne & Amblève, De route is 137 km lang, maar kan natuurlijk ook perfect in delen gelopen worden.

Voor de volledigheid mag hier ook het uitgebreide netwerk van paden voor langzame weggebruikers niet ontbreken, de RAVeL (Réseau Autonome de Voies Lentes). Het netwerk werd aangelegd voor wandelaars, fietsers e.d. op voormalige spoorlijnen en jaagpaden waar geen motorvoertuigen komen. Bovendien is de route vrijwel vlak. De dichtstbijzijnde RAVeL route start in Trois Ponts en eindigt in Waimes (achter Malmedy), waar het weer aansluit op een ander onderdeel van de RAVeL.


Uw wandeling begint bij Le Baron

Wandelgidsardennen.nl, wandelroutes ArdennenLe Baron heeft speciaal voor u een mooie wandeling laten uitzetten. Kijkt u op Wandelroutes Ardennen bij route 621. Het is een prachtige wandeling door natuur en dorpjes en met fantastische vergezichten. De route start en eindigt bij Le Baron. Via deze link kunt u de route uitprinten, op uw GPS-systeem downloaden, info over de omgeving nalezen en foto's of reakties bekijken of plaatsen. In de buurt van Le Baron is er voldoende gelegenheid om uw auto te parkeren.

Ook wandeling 553 van deze site komt bij ons langs.

Alvast veel wandelplezier gewenst !