Brasserie-restaurant

Hôtel Le Baron staat al sinds 1883 fier aan de top van de Watervallen van Coo. In eerste instantie gebouwd met maar één etage, maar rond de eeuwwisseling werden er nog twee etages aan toegevoegd. Het hotel was 100 jaar in handen van één familie, in drie generaties steeds overgedragen van moeder op oudste dochter. Met veel toewijding maakte de familie Hôtel Le Baron tot in de verre omstreken bekend. Rond 1890 verbleef hier zelfs koningin Marie-Henriette, echtgenote van Leopold II, koning van België.

In 2008 werd het oude hotel overgenomen, het restaurant en het terras werden grondig gerenoveerd en weer in de oude glorie hersteld. Gezelligheid en kwaliteit staan er hoog in het vaandel. De deur staat er open voor iedereen. Spreekt u Nederlands? Frans? Duits? Engels? of zelfs Spaans? Het is geen probleem, bij Le Baron zijn ze in alle talen thuis.

De brasserie

sfeervol design in Le BaronIn de gezellige brasserie voelt u zich direct thuis. Er is een warme ambiance die uniek is in de Waalse Ardennen. De prachtige bar, de houten vloer en lambrizering, de open haard en de vele oude foto's van Le Baron door de jaren heen, creëren een huiselijke sfeer. Er zijn 80 zitplaatsen variërend van tafeltjes voor twee voor een romantisch dineetje samen tot enkele grote tafels voor als uw familie of vrienden er ook bij zijn. Met de gezellige muziek en in de avond het kaarslicht, wordt uw verblijf bij Le Baron echt onvergetelijk.

Wij voeren Jupiler op de tap met daarnaast ook de legendarische La Chouffe. Lupulus en Leffe Blond. In bierland België mogen ook de andere speciaalbieren niet ontbreken. Op onze drankenkaart vindt u een opsomming van alle gevoerde bieren.

Onze koffie is van het merk Lavazza, een pittige kop koffie om van te genieten. Onze thee is van Revolution, u kunt uit maar liefst 15 verschillende smaken kiezen. Combineer het met een heerlijk stuk warme appeltaart met slagroom en een bol ijs ! Onze huiswijn komt uit Chili, zowel de rode cabernet-sauvignon en de witte sauvignon-blanc als ook de rosé. Daarnaast bieden wij u een uitgebreide wijnkaart, waaruit u uw keuze kunt maken.

Wilt u meer foto's zien van Le Baron? Kijk dan op onze facebook pagina. Hier vindt u veel foto's die u een goed beeld kunnen geven van de sfeer. Er staan ook veel foto's van de omgeving en op het prikbord vindt u veel tips voor leuke uitstapjes en aanraders voor een overnachting. Klik op de link hier onder aan de pagina om naar facebook over te stappen. U hoeft overigens niet zelf geregistreerd te zijn op facebook om de foto's en tips te kunnen bekijken.


Het restaurant

Gezellig avondje uit in Le BaronNaast een goed glas bier of een lekker wijntje (of elk ander drankje), kunt u ook genieten van een heerlijke maaltijd in ons restaurant. Kijkt u gerust even in de uitgebreide MENUKAART, u vindt er de lekkerste gerechten voor lunch en diner. Er is voor iedereen wel iets bij en er is een goede prijs - kwaliteit verhouding. Onze huisgemaakte saté en hamburger zijn inmiddels al zeer bekend ! Daarnaast maakt onze uitmuntende chef-kok wekelijks een Suggestie van de Chef, wat voor veel variatie in de menukaart zorgt. Hiermee volgen wij de seizoenen. In de winter staan wildzwijnfilet en reerug op het menu, maar ook gewoon een kop erwtensoep met worst. De keuken is geopend tot 21:00 uur.

Zoekt u nog een leuk kadootje voor iemand? Wat dacht u van een dinerbon van Le Baron? U kunt hem kopen in het restaurant of stuur uw aanvraag via e-mail naar info@le-baron.be


Het terras

Le Baron terrasLe Baron heeft een groot terras, volledig in de zon en met een breed blikveld. Ook hier weer gezelligheid voorop, rieten stoelen, grote parasols van hout en canvas en veel bloemen en planten. De locatie is perfect, doordat het gelijk aan de brug over de watervallen ligt kan niets of niemand aan uw aandacht ontsnappen. Een défilé van old-timers, de mooiste motoren of gewoon mensen kijken, er is altijd veel te zien op het terras van Le Baron! Heel handig ook als u moet wachten op de anderen van de groep, die één van de vele outdoor-activiteiten doen of naar het Plopsa-Coo pretpark zijn.